Внимание!

Как известно, в природе нас повсюду окружают микробы. С ними можно мирно сосуществовать, так как у человека есть мощная защита - его кожа, главное не забывать о гигиене. Но, есть место, где особенно нужно следить за чистотой - это наша кухня. В целях избежания кишечной инфекции, которая попадает в организм вместе с некачественной пищей, а так же может размножаться на посуде, рекомендуем хозяйкам разделить домашнюю утварь на предмет использования. Так, желательно иметь отдельную посуду для работы с сырым мясом, рыбой, фаршем (разделочные доски, ножи, миски и т.п.) Для готовых к употреблению продуктов, овощей, фруктов, а так же хлеба, отварных яиц, мяса, рыбы и др., нужно использовать другую посуду, тогда снизится риск распространения кишечной инфекции. Берегите себя и будьте здоровы.

 

Табиғатта бізді барлық жерде микробтар қоршап тұрғаны белгілі.

Бірақ сіз олармен бейбіт қатар өмір сүре аласыз, өйткені адамның күшті қорғанысы бар - оның терісі, бастысы гигиена туралы ұмытпау керек.

Бірақ тазалықты қадағалайтын орын бар-бұл біздің ас үйіміз.

Ағзаға сапасыз тағаммен бірге кіретін ішек инфекциясын болдырмау үшін, сонымен қатар ыдыста көбейін тоқтату үшін әйелдерге үй шаруасындағы тұрмыстық ыдыс-аяқты бөлуге кеңес береміз.

Шикі етпен, балықпен, тартылған етпен (кесу тақталары, пышақтар, тостағандар және т.б.) жұмыс жасау үшін бөлек ыдыс болған жөн.

Дайын тағам, көкөніс, жеміс-жидек, сондай-ақ нан, пісірілген жұмыртқа, ет, балық және т.б. үшін басқа ыдыс-аяқ  қолдану керек, сол кезде ішек инфекциясы таралу қаупі азаяды.

Бізбен бірге болып, денсаулығыңызды нығайта беріңіз!